39’M#ICSI In Vitro

39’Maternitats

#ICSI In Vitro

Autores: OMBRA. Art, pensament i gènere

“Vaig voler ser mare als 30 anys. No vaig poder. Després de passar per vàries anàlisis de sang, una histerosalpingografia, proves de glucosa, papanicolaus, citologies, exàmens genètics, més exàmens de sang per descartar alteracions de coagulació… (mentre el meu company es masturbava a la sala del costat), em van dir que per ser mare hauria de fer un tractament ICSI In Vitro. En vaig fer quatre. El cost no només va ser econòmic. Lentament, el meu cos va deixar de ser meu per convertir-se en un objecte. Un recipient. La cerca obsessiva de la maternitat, exposar la meva vagina a un examen constant, a l’ull aliè que busca sense trobar. La intimitat que era només meva, va ser compartida per una multitud. Un cop entregues quelcom tan valuós, recuperar-ho és una tasca gairebé titànica…”. Marta, 39 anys.

39’ Maternitats és un projecte d’investigació i creació que reuneix les veus de dones que han viscut o estan vivint la tensió entre la imposició de la maternitat i la seva impossibilitat.

Les imposicions de gènere són formes de violència, ja que articulen modes subtils de dominació. En la nostra societat sovint la feminitat es construeix a partir de la capacitat reproductora de les dones i de les característiques emocionals i psicològiques que socialment s’hi associen (amor, entrega, cura…). Culturalment una dona que no és mare és una dona fracassada.

Aquesta obligatorietat de la maternitat s’expressa de forma contundent en les dones que trobant-se en el llindar dels 40 anys, no han estat mares. Aquesta imposició en front de la seva impossibilitat genera una sèrie de patiments als quals les dones s’enfronten amb diferents estratègies.

#ICSI In Vitro planteja la tensió entre el desig que s’imposa quasi obsessivament de maternitat, la impossibilitat per factors biològics i la mediació tecnològica, a través d’un tractament de fecunditat, com a estratègia.

La peça exposada és el resultat de tot el procés hormonal administrat a una dona en un tractament ICSI in Vitro.

IMG-20161018-WA0002

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s