39’M#IVE Farmacològic

39’MATERNITATS: entre la imposició i la impossibilitat.

39’ Maternitats és un projecte d’investigació i creació que reuneix les veus de dones que hagin viscut o estiguin vivint la tensió entre la imposició de la maternitat i la seva impossibilitat.

Les imposicions de gènere són formes de violència, ja que articulen modes subtils de dominació. En la nostra societat sovint la maternitat es construeix a partir de la capacitat reproductora de les dones i de les característiques emocionals i psicològiques que socialment s’hi associen (amor, entrega, cura…).

Culturalment una dona que no és mare és una dona fracassada. L’obligatorietat de la maternitat en front de la seva impossibilitat generen una sèrie de patiments als quals les dones s’enfronten amb diferents estratègies.

A través de les experiències personals de les dones, proposem dispositius artístics que detonen processos de creació col·lectiva de coneixements.

La primera experiència fou #ICSI In Vitro, en el marc de l’exposició col·lectiva de 60dB/16kHz. BCN, Violències a la ciutat (Centre d’Arts Santa Mònica. 18.10.2016 – 08.01.2017).

39’M#ICSI In Vitro plantejava la tensió entre el desig que s’imposa quasi obsessivament de maternitat, la impossibilitat per factors biològics i la mediació tecnològica, a través d’un tractament de fecunditat, com a estratègia. La peça exposada fou el resultat de tot el procés hormonal administrat a una dona en un tractament ICSI in Vitro.

39’M#IVE Farmacològic

IVE_1_RGB

Amb #IVE Farmacològic plantegem la tensió entre la imposició física de maternitat, la impossibilitat pel desig de no ser-ho i la mediació química, a través d’una interrupció voluntària d’embaràs per mètode farmacològic, com a estratègia.

La decisió de no ser mare, topa amb l’emergència biològica de l’embaràs. Ser-ho o no ser-ho esdevé un acte performatiu que passa per la ingesta de fàrmacs. El context clínic, les proves, tests psicològics, els papers que exoneren els metges… front la soledat, la sang, el silenci… i l’apoderament de la decisió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s