39’ Maternitats

39’ Maternitats: entre la imposició i la impossibilitat és una acció-investigació amb OMBRA; art, pensament i gènere al voltant dels itineraris reproductius i les construccions culturals i socials sobre la maternitat que esdevenen imposicions de gènere, formes de violència que articulen modes subtils de dominació.

Considerem que la maternitat és una d’aquestes imposicions ja que la feminitat es construeix a partir de la capacitat reproductora de les dones i de les característiques emocionals i psicològiques que socialment s’hi associen (amor, entrega, cura…). Culturalment una dona que no és mare, és una dona fracassada. Aquesta obligatorietat s’expressa de forma contundent en les dones en el llindar dels 40 anys que no han estat mares. L’obligatorietat de la maternitat front la seva  impossibilitat generen una sèrie de patiments als que les dones s’enfronten amb diferents estratègies.

En aquest projecte volem reunir la veu de persones que es troben en aquesta situació per donar visibilitat al patiment social que aquesta imposició genera  i les formes de resistència que s’en devenen.